Garlic

Czosnek jest bogaty w witaminę A, C i B, a także fosfor, wapń, potas, żelazo, mangan i miedź

Czosnek w Polsce oprócz oczywiście w kuchni, stosuje się przede wszystkim we wzmacnianiu odporności.Jak się okazuje, jest on również pogromcą wielu innych chorób!

#1 Zakrzepica2>

Czosnek jest naturalnym środkiem, który rozrzedza krew.

#2 Ma silne właściwości, które zapobiegają zachorowaniu na nowotwór

Zapobiega szczególnie rakowi żołądka i okrężnicy.


#3 Czosnek jest przydatny dla osób chorych na cukrzycę

2 ząbki codziennie pomagają zmniejszyć poziom cukru we krwi. Pamiętaj jednak, by porozmawiać o tym ze swoim lekarzem, który przepisuje Ci leki!

Ważne jest także, aby nie stosować czosnkowej kuracji, gdy przyjmujesz leki przeciwzakrzepowe.

Poznaj przepis

Posiekaj drobno 2 ząbki czosnku. Zostaw go na około 5 minut, by enzym czosnkowy mógł się uwolnić.Następnie posiekany czosnek umieść na łyżce, połknij i popij dużą ilością wody.

Taka mikstura usunie toksyny z organizmu, zabije bakterie i oczyści wątrobę ze szkodliwych metali ciężkich.

Daj znać, czy znasz podobny przepis