Składniki potrzebne na błyskawiczne ciasteczka, to:

  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 200 g masła
  • cukier puder do posypania (dodatkowo)
  • cynamon (dodatkowo)

Sposób wykonania:

Masło należy utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Ciasto ugnieś i zrób z niego duży prostokąt (uformuj). Uformowane ciasto możesz obsypać cukrem pudrem oraz cynamonem, a następnie zawiń je w folię spożywczą.

Owinięte w ten sposób ciasto musisz włożyć do lodówki na minimum pół godziny. Po upłynięciu tego czasu wyjmij i rozwiń z folii, a następnie, potnij je na plasterki na grubość 1 cm. Ostatnim etapem jest włożenia ciasteczek do piekarnika nagrzanego na 170 stopni C. Ciasteczka piecz, aż do momentu jak się ładnie zarumienią.

Filmik poniżej dokładnie pokazuje sposób przyrządzenia tych smakołyków.

Źródło: youtube.com